سقف هالوکور نوعی سقف بتنی مجوف است که به صورت بتن آرمه پیش ساخته معمولی یا پیش تنیده در محل کارخانه تولید شده و به محل اجرای پروژه انتقال داده میشود .
حفرات طولی که در بخش مرکزی این سقف وجود دارد موجب میشود بار مرده سقف کاهش یابد و از آنجا که بتن در ناحیه کششی مقاومتی نداشته و عملا بتن زیر ناحیه تار خنثی یک بار اضافی برای سازه است ، در نتیجه با حذف این بتن هم در مصرف مصالح صرفه جویی شده و هم سازه در برابر زلزله عملکرد بهتری خواهد داشت .
سرعت بالای اجرای این روش موجب شده تا در پروژه های مختلف و بزرگ ساختمانی از قبیل :
- سالن های ورزشی
- سالن های آمفی تئاتر و سینما
- ساختمان های تجاری و اداری
- سقف سوله ها
- اسکلت های بتنی و فولادی
مورد استفاده قرار گیرد.
اجرای سقف هالوکور در اسکلت فولادی
این سقف نیازی به قالب بندی و اجرای زیر سازی ندارد لذا هزینه ها کاهش یافته و همچنین سرعت اجرا بالا میرود و به سرعت مرحله سفت کاری میتواند آغاز گردد
از آنجایی که این سقف سطحی مسطح دارد ، دیگر نیازی به اجرای سقف کاذب و کف سازی نیست که خود موجب صرفه جویی هزینه ها میشود .
سقف هالوکور پیشتنیده :
اجرای این سقف به روش پیش تنیده میتواند تا دهانه 18 متر را به خوبی پوشش دهد ،این سقف در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن بررسی شده و در محدوده الزامات ارائه شده مجاز است ؛
دال هالوکور پیش تنیده باید توسط تیم آموزشش دیده و حرفه ای ساخته شود وکنترل کیفیت های متوالی و دقیق در مراحل ساخت آن انجام بپذیرد ،
در اجرای این سقف ها نیز باید از تیم متخصص استفاده کرد و به نکاتی همچون تعبیه میلگرد های قلابی در محل اتصال برشی به سیستم های باربر جانبی ، دقت گردد .
برای تامین یکپارچگی بین سقف ها ، باید از میل مهار به تعداد کافی در محل اتصال پانل های سقفی پیش ساخته به یکدیگر استفاده کرد ،
برای اجرای بازشو ها باید مطابق با محدودیت های مبحث نهم مقررات ملی ساختمان عمل شود و در هر صورت ابعاد بازشو نباید از یک پنجم طول پانل هالوکور و نصف عرض پانل بیشتر باشد ، همچنین در پیرامون بازشو ها باید تیرچه گذاری مطابق با نقشه های اجرایی به عمل آید .
در صورتی که این ابعاد برای بازشو ها رعایت نشود یا پلان نا منظم باشد ، الزاما باید یک رویه بتنی اجرا گردد تا صلبیت سقف حفظ شود. ( حداقل ضخامت رویه باید 5 سانتی متر باشد )
در طراحی و ساخت پانل های هالوکور باید بر مبنای دستورالعمل PCI و مبحث نهم مقررات ملی ساختمان عمل کرد و همچنین بررسی صلبیت دیافراگم این سقف مطابق با پیوست ششم آیین نامه 2800 انجام شود
در طراحی و ساخت سقف های هالوکور پیش تنیده باید بر اساس آیین نامه ACI 318 و نشریه 250 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور استفاده نمود .
مزایا سقف هالوکور :
- کاهش وزن سازه به علت وجود حفره های تو خالی در طول پانل های هالوکور .
- استحکام و کیفیت بالا به علت نبود خطای انسانی در حین اجرای سقف .
- سرعت اجرای این سقف بسیار بالا بوده و همچنین باتوجه به نبود آویز تیر و زیر سازی سقف ، مرحله تیغه چینی نیز به سرعت شروع شده و مدت زمان ساخت کاهش چشم گیری پیدا میکند .
- این سقف به دلیل وجود حفره های توخالی عایق صوتی و حرارتی مناسبی است .
- قابلیت عبور تاسیسات از داخل حفره های سقف .
- ایجاد سقفی مسطح و یکدست و کاهش زمان نازک کاری .
معایب سقف هالوکور :
- در پروژه های کوچک مقیاس این سیستم صرفه اقتصادی ندارد
- نیازمند به نیرو ماهر