در زمینه مهندسی عمران و معماری، طراحی ساختمان نقش بسیار مهمی دارد. با پیشرفت فناوری و استفاده از نرم افزارهای مختلف، امکان بهبود کیفیت و دقت در طراحی ساختمانها افزایش یافته است. در اینجا، 5 نرم افزار پرکاربرد در حوزه طراحی ساختمان را برای شما معرفی میکنیم.
AUTOCAD
نرم افزار AutoCAD یکی از مهمترین و پرکاربردترین نرم افزارهای طراحیهای دو و سه بعدی و همچنین ترسیم فنی است. در واقع، وجود عبارت CAD در نام این نرم افزار مخففی است از عبارت Computer Aided Design به معنی طراحی به کمک نرم افزار است. البته در منابع مختلف دیگر CAD را بعنوان کلمه اختصاری عبارت Computer Aided Drafting و به معنای ترسیم فنی به کمک نرم افزار نیز معرفی کردهاند. اگر بخواهم راحت بگویم، بجای اینکه یک وسیله را با خط کش یا دست بکشید، با اتوکد همان را بصورت دقیق و سریع، با کامپیوتر ترسیم میکنید.
بنابراین، فراگیری نحوه استفاده از این نرم افزار قدرتمند به شما کمک میکند تا هر چه سریعتر مسیر صحیحی را برای کسب در آمد انتخاب کرده و به سوی آن حرکت کنید. یادگیری بخش دو بعدی این نرم افزار حدود ۳ هفته زمان میبرد و بخش سه بعدی بسته به پیش زمینه شما و رشته تخصصیتان ممکن است بین ۱ تا ۳ ماه طول بکشد.
- AutoCAD Architecture برای رشته معماری
- AutoCAD Electrical برای رشته برق
- AutoCAD Mechanical برای رشته مکانیک
- AutoCAD Civil 3D برای رشته عمران و شهر سازی
- AutoCAD P&ID برای رشته ابزار آلات و نقشه سازی ابزار ها
- AutoCAD MEP برای رشته تاسیسات و لوله کشی
- AutoCAD Plant 3D برای طراحی صنعتی
- AutoCAD Map 3D برای جغرافیا و طراحی فضا
گستره قابلیتها و کاربرد نرم افزار اتوکد در بازار کار بسیار وسیع میباشد تا جایی که به یک تخصص و رشته خاص محدود نمیشود و در رشتههای مختلفی از جمله معماری، نقشه کشی، مدل سازی، عمران، الکترونیک، مکانیک، راه سازی، ساخت و تولید، برق، طراحی صنعتی و… کاربرد دارد.