9 کتاب که هر مهندس عمران باید بخواند

فهرست مطالب
مهندسی عمران از حرفه هایی است که پیشرفت و افزایش دانش یکی از عناصر اصلی آن به شمار می‌رود. برای تبدیل شدن به یک متخصص در مهندسی عمران، به چیزهایی فراتر از مدارک آکادمیک و دوره های آموزشی نیاز دارید. برای مهندسین عمران مشتاق مهم است که از فرصت یادگیری از کار و دستاوردهای مهندسان عمران پیشرو در گذشته و حال استفاده کنند. یکی از موثر ترین راهکار ها که حتی در زمان استراحت و اوقات فراغت، می‌تواند برای کمک به رفع این عطش به آن ها کمک کند، مطالعه کتاب های مربوط به حوزه مهندسی عمران است. امروز تیم سپهر 9 کتاب هیجان انگیز حوزه مهندسی عمران را به شما معرفی خواهد کرد.

ساختارها یا چرا چیزها سقوط نمی کنند

توسط جی گوردون
چرا پل های معلق با بار 8 تنی که روی آن ها است، هرگز فرو نمی‌ریزند؟ سدها چگونه هزاران گالن آب را در خود نگه می دارند؟ چه اصولی در طراحی یک آسمان خراش باید رعایت شود؟ این کتاب به همه این سوالات و بسیاری دیگر پاسخ می دهد.جیگوردون توضیحات واضح و مختصری از نیروهای شاخصی که اجسام را در کنار هم نگه می دارند، به شما ارائه می دهد. از ساختمان ها و بدن انسان گرفته تا هواپیماهای پرنده و پوسته تخم مرغ، این کتاب تمام ساختار ها و قوانین فیزیک مربوط به آن را برای شما به ساده‌ترین شکل توضیح می‌دهد. جی گوردون فارغ از اصطلاحات فنی و مملو از شوخ طبعی و طنز، ساختارها را به عنوان یکی از «14 کتابی که الهام‌بخش ایلان ماسک است» یاد کرد. این کتاب یکی از اعضای بسیار شاخص لیست 10 کتاب که مهندسین عمران باید بخوانند به شمار می‌رود.

مرد آهنین: توماس تلفورد و ساختمان بریتانیا

نوشته جولیان گلاور
توماس تلفورد در سال 1757 در اسكدیل، دره ای دورافتاده در اسكاتلند در نزدیكی مرز انگلیس متولد شد .او که پسر یك چوپان بود، به یكی از مهمترین مهندسان بریتانیا تبدیل شد كه در نهایت صنعت مهندسی عمران انگلستان را تغییر داد. تلفورد که به آن “غول بزرگ جاده ها” گفته می شود، جاده مدرن را اختراع کرد و پایه و اساس شبکه جاده ای را ایجاد کرد که انگلیس، اسکاتلند، ایرلند و ولز را به هم متصل می کرد. پل معلق منای که به عنوان یکی از شگفتی های معاصر صنعت مهندسی عمران دیده می شود نیز از دستاورد های این مهندس شاخص اسکاتلندی است. زندگی‌نامه جولیان گلاور، یکی از بزرگترین مهندسان عمران بریتانیا، داستان‌های پشت دستاوردهای تلفورد و آنچه او را قادر به موفقیت کرد را بررسی می‌کند.

To Engineer Is Human : نقش شکست در طراحی موفق

نوشته هنری پتروسکی
درس های آموخته شده از شکست های طراحی، بیشتر به تکامل دانش مهندسی عمران کمک می‌کند از تمام ساختارهای موفق دنیا، هنری پتروسکی این مفهوم را با بررسی بسیاری از نمونه های شناخته شده طراحی شکست خورده در عمل بررسی می کند. چگونه یک خطای طراحی باعث فروریختن وحشتناک مسیرهای پیاده روی هتل کانزاس سیتی Hyatt Regency در سال 1981 شد؟ چه چیزی باعث شد که پل معلق باریک تاکوما در سال 1940 در شرایط ملایم فرو بریزد؟ پتروسکی در هنگام تحلیل نقش شکست در فرآیند طراحی، به این نمونه ها و دیگر نمونه های کمتر شناخته شده می‌پردازد.

ساخته شده: داستان های پنهان در پشت ساختمان ها

توسط روما آگراوا

در اولین کتاب روما آگاراول، “ساختمان ها: داستان های پنهان در پشت سازه های ما”، یک مهندس سازه از علم، تاریخ، تصاویر و داستان های خود برای روشن کردن برخی از شگفتی های حوزه مهندسی استفاده می‌کند. او سیر تکاملی ساخت‌وساز را بررسی می‌کند. از کلبه‌های گلی گذشته ما گرفته تا آسمان‌خراش‌های سر به فلک کشیده‌ای که بر افق شهرها تسلط دارند؛ او به برخی از بزرگترین شاهکارهای بشر پاسخ می دهد. از جمله: چگونه از میان کیلومترها کوه جامد تونل زده ایم، چگونه از پهن ترین رودخانه ها پل زده ایم و چگونه منابع آبی طبیعت را رام کرده ایم. او داستان هایی را از افرادی که مصالح سازه های رکوردشکنی مانند گنبد بتنی پانتئون و قاب برج ایفل را ایجاد کرده اند را به ساده‌ترین شکل برای مخاطبان، تعریف می کند. او همچنین به تراژدی هایی مانند فروریختن پل کبک در سال 1907 اشاره می کند.

چرا ساختمان ها سقوط می کنند : چگونه سازه ها شکست می خورند

نوشته ماتیس لوی و ماریو سالوادوری
چرا ساختمان ها سقوط مبرخلاف کتاب ماریو سالوادوری با عنوان «چرا ساختمان‌ها برپا می‌شوند: قدرت معماری» که بر جنبه‌های مهندسی تمرکز و یکی از معروف‌ترین کتاب‌ های مربوط به مهندسی عمران به شمار می‌رود، این کتاب به بررسی راه‌های شکست سازه‌ها می‌پردازد. این دو مهندس سازه با پیوستن به ماتیس لوی، مجموعه ای از نمونه های شکست فنی در حوزه مهندسی عمران را از دوران باستان تا امروز بررسی می کنند. این نمونه‌ها از گنبدهای باستانی مانند ایاصوفیه استانبول تا فروپاشی مرکز مدنی مدرن هارتفورد در سال 1978 را شامل می‌شود. از تخریب پانتئون روم توسط انسان تا آسیب زلزله سال 1989 در ارمنستان و سانفرانسیسکو، نویسندگان تمام عوامل شکست این نماد‌های مهندسی عمران را به تخصصی‌ترین شکل بررسی می‌کنندی کنند: چگونه سازه ها شکست می خورند

حلقه ها در آسمان: زندگی و زمانه جورج فریس

توسط Richard G. Weingardt ، PE
اولین بیوگرافی کامل جورج دبلیو جی فریس جونیور، “دایره ها در آسمان” زندگی مردی که مخترع چرخ و فلک است را شرح می دهد. این شگفتی مهندسی در سال 1893 در نمایشگاه جهانی کلمبیا در شیکاگو به دنیا نشان داده شد. این ساختمان چندین طبقه بلندتر از هر ساختمان ساخته شده در آمریکا بود و مسافران را تا ارتفاع 264 فوتی حمل می کرد و مناظری را ارائه می داد که قبلاً هرگز دست یافتن به آن امکان پذیر نبود. این سازه، تنها ساختمانی در زمان خود بود که رقیب برج ایفل به شمار می‌رفت. اخیراً چرخ‌ و فلک ها در سراسر جهان جهان احیا شده اند و نمونه‌هایی مانند چشم لندن در سال 1999، ستاره نانچانگ در سال 2006 و فلایر سنگاپور در سال 2008 از گواهان این بازگشت به چرخه سرگرمی به شمار می‌روند

Skunk Works: A Personal Memoir of My Years of Lockheed

توسط بن آر ریچ و لئو یانوس
Skunk Works داستان واقعی و ناگفته ای درباره عملیات فوق سری و موفق سازمان هوافضای آمریکا و تلاش برای تسلط بر آسمان است. بن ریچ، رئیس سابق عملیات لاکهید مارتین، داستان هواپیما های مخفی را تعریف می کند که تاریخ را تغییر دادند. از هواپیمای جاسوسی U-2 و SR-71 Blackbird گرفته تا جنگنده پنهانکار F-117، این کتاب برخی از چشمگیرترین دستاوردهای هوانوردی و شاهکارهای مهندسی خارق العاده قرن بیستم را نشان می دهد.

برج و پل: هنر جدید مهندسی سازه

توسط دیوید پی بیلینگتون
سازه های بزرگ نه تنها بر چالش های فنی غلبه می کنند، بلکه بهترین آنها به جایگاه قابل توجهی در زمینه هنری دست پیدا می‌کنند. برج ایفل، پل بروکلین و سقف‌های بتنی مهندس ایتالیایی پیر لوئیجی نروی، همگی نمونه‌هایی از هنر سازه‌ای به گفته دیوید بیلینگتون، نویسنده این کتاب هستند. بیلینگتون با استفاده از عکس‌ها و تصاویر درخشان، کار مهندسان سازه‌ای برجسته، اوثمار امان، فلکس کاندلا، گوستاو ایفل، فضلور خان، رابرت میلارت، جان روبلینگ و بسیاری دیگر را مورد بحث قرار می‌دهد.

لذت های وجودی مهندسی

توسط ساموئل سی فلورمن
مهندسی برای جامعه ما حیاتی و اساسی است، اما آیا این اهمیت فراتر از آنچه ما فکر می‌کنیم نیز می‌رود؟ ساموئل فلورمن آن را پاسخی به برخی از عمیق ترین انگیزه های خلاقانه ما می داند. در حالی که فلورمن به بررسی نحوه تفکر و احساس مهندسان در مورد حرفه خود می پردازد، او نظریه‌هایی را ارائه می‌دهد که مهندسان دنیای مدرن را شکل داده اند و قاطعانه از آن در برابر افرادی که ادعا می کنند بیشتر از راه حل ها مشکلات ایجاد کرده است، دفاع می کند. او به تشریح اوج و فرود محبوبیت مهندسان می پردازد، و آنها را «خیرخواهان بشر» در دوران «عصر طلایی مهندسی» (1850-1950) به «پیامبران عذاب» در دوران جنگ سرد نام گزاری می‌کند. فلورمن در ادامه به توصیف خط فکری جدیدی به منتقدان خود می‌پردازد و آن ها را «ضد فن‌آوران» می‌نامد.
شما مسئول طراحی و ساخت زیرساخت هایی خواهید بود که از جامعه ما پشتیبانی می کند. شما مسئول اطمینان از ایمن بودن ساختمان ها برای زندگی و ایمن بودن جاده ها برای سفر خواهید بود. شما همچنین در توسعه راه حل هایی برای کمک به شهرها برای سازگاری با تغییرات آب و هوایی مشارکت خواهید داشت.این مسئولیت بزرگ، نیازمند اطلاعات به روز در حوزه مهندسی عمران می‌باشد و به دست آوردن دانش در حوزه مهندسی عمران نیازمند مطالعه مفید درباره اصول و نحوه استفاده از ابزار ها است. این کتاب ها به طور خاص برای مهندسان عمران مانند شما طراحی شده است و پر از نکات و ترفندهای مفیدی است که به شما کمک می کند تا شغل خود را به عنوان یک مهندس عمران راحت کنترل کنید و بتوانید روی انجام آنچه واقعا مهم است تمرکز کنید: ایمن نگه داشتن همه!

این مطلب مفید بود ؟

آن را به اشتراک بگذارید

لینکدین
واتساپ
تلگرام
در رابطه مطلبی که خواندید سوالی دارید ؟
خوشحال می‌شویم برای پاسخ به آن با شما صحبت کنیم
تیم سپهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
صفحه یوتیوب تیم سپهر
در چنل یوتیوب ما رویداد‌های تیم سپهر و مطالب آموزشی تخصصی در حوزه ساخت و ساز را به صورت هفتگی دنبال کنید
صفحه لینکدین تیم سپهر

صفحه تیم سپهر در لینکدین را دنبال کنید تا اولین نفری باشید که از اخبار تیم سپهر و بانکی از اطلاعات مفید در حوزه مهندسی عمران باخبر می‌شوید

صفحه اینستاگرام تیم سپهر

با دنبال کردن صفحه اینستاگرام تیم سپهر از آخرین اخبار مجموعه سپهر، تازه های حوزه مهندسی عمران و سایر اطلاعات مفید دیگر به صورت روزانه بهره مند شوید